Login Form

Bardienst

Iedereen die op 1 januari van het kalenderjaar waarover bardiensten gepland moeten worden, 18 jaar of ouder is maar nog geen 70 jaar oud is, zal 2 bardiensten gaan draaien.

Natuurlijk staat het vrij om ook na je 70ste bardiensten te draaien en die leden kunnen zich gewoon inschrijven via MijnTOZ. Leden van verdienste, ereleden, administratieve leden, sleuteladressen, personeel, bestuursleden, commissieleden en ondersteunende leden (dit zijn leden die niet over een actieve KNLTB-pas beschikken) zijn vrijgesteld van bardiensten. Zij mogen echter wel bardiensten draaien en kunnen zich gewoon inschrijven via MijnTOZ.

Inschrijving van de bardiensten geschiedt altijd van 1 december tot 31 december voor aanvang nieuw kalenderjaar. Mocht je in die maand (december) jezelf niet hebben ingeschreven, dan word je door de barcommissie ingedeeld voor bardiensten die voor dat kalenderjaar nog open staan.

Vind je bardienst minder leuk? Dan kun je ook kiezen voor hapjesdienst tijdens toernooien, huishoudelijke werkzaamheden te verrichten of parkbeheer te ondersteunen (laatste 2 altijd op woensdagochtend).

Op de dag dat je bardienst gaat draaien wordt door jou of je collega bardienstdraaier de bartas opgehaald bij het desbetreffende sleuteladres. 

Meer informatie over het draaien van bardiensten, het bardienstreglement, sleuteladressen en het bardienstrooster kun je vinden in MijnTOZ maar we leggen het je ook graag uit in onderstaand filmpje.

 

Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

Met ingang van 1 januari 2014 is de wetgeving m.b.t. alcohol gebruik (Drank- en Horecawet) weer verder aangescherpt. Zo mag er bijvoorbeeld alleen nog alcohol geschonken worden aan personen van 18 jaar en ouder. Daarnaast is het verplicht dat er altijd iemand aanwezig is die de instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) heeft gevolgd. Deze cursus helpt je om op een verantwoorde wijze alcohol te schenken tijdens een bardienst.

 

IVA Certificaat halen

Als vereniging hadden we deze cursus tot nu toe nog niet verplicht gesteld om een bardienst te mogen draaien. Maar ook aan deze wettelijke vereiste zullen wij als vereniging moeten gaan voldoen.
Het kost je ook maar ongeveer een uurtje. Een goed gevulde ordner met certificaten werkt bij een eventuele controle zeker in ons voordeel.

  • Ga voor de online cursus naar www.nocnsf.nl/iva en vul het certificaat in.
  • Geef bij e-mailadres voor de barverantwoordelijke Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in en
  • bij naam barverantwoordelijke "servicepunt TOZ".

Wij zorgen dat jouw certificaat in de ordner in de bar komt.
Vast super bedankt voor je medewerking!

Tennisvereniging TOZ

TOZ is voor jong en oud, voor tennis en sinds 2018 ook voor padel. Van beginners tot ervaren spelers: iedereen is van harte welkom!

 

 

Privacy beleid Tennisvereniging TOZ

Route

Hoogheuvelstraat 75
5349 AM Oss